divendres, 3 de gener de 2014

3.- PARETS QUE PARLEN: LA CULTURA DELS GRAFFITIS

 Tarragona

 Cariñena 

 Dedicat a David Bowie
Barri del Raval, Barcelona

 Parque grande, Saragossa ciutat

 Dedicat a Antoni Ramallets, Mediona

Vilafranca del Penedès

Penso que un grafit és un missatge escrit i una manifestació cultural no sempre ben entesa per a tothom, però pel seu creador es una forma d’expressar sentiments i una motivació per protestar o també com a reafirmació personal davant de moltes incomprensions polítiques i socials.

Parets, portes, monuments… qualsevol lloc serveix per deixar l’empremta d’una signatura o d’un missatge bàsicament reivindicatiu i per expressar sentiments. Alguns treballs son fins i tot per encàrrec de comerciants per decorar els seus establiments.

A Barcelona, unes darreres normatives imposen multes molt importants als que practiquen els graffitis, fins i tot als que els hi encarreguen, es per això que s’han tornar altre cop clandestins, com fa molts anys.

Un dels mestres del graffiti es Banksy, que es el pseudònim d’un magnífic artista de l’street art britànic.

Es creu que va nàixer a Yate, localitat propera a Bristol, l’any 1974, però les dades sobre la seva identitat son incertes  i es desconeixen gaires detalls de la seva biografia.

Se sap que la primera imatge que va pintar va ser a Chiapas, Mèxic, durant una gira del seu equip de futbol on jugava de porter.

Té una extensa obra per a tot el món, ha realitzat exposicions i ha publicat diversos llibres i ha sigut realitzador cinematogràfic. Es un autèntic artista de l’art urbà i admirat arreu del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...