dimecres, 18 de juny de 2014

TAST FOTOGRÀFIC MUSEU ROMÀNTIC CAN PAPIOL


 Àlbum de fotos, Biblioteca Museu Romàntic Can Papiol
Biblioteca Museu Romàntic Can Papiol 
 Detall escriptori del senyor de la casa
Sala de Ball,  Museu Romàntic Can Papiol
 Sala Imperial, Museu Romàntic Can Papiol
 Zona dels jardins, Museu Romàntic Can Papiol

Aquest es un petit tastet fotogràfic de la tasca que hem realitzat l'Angela Llop i jo al Museu Romàntic Can Papiol de Vilanova i La Geltrú, seguint les indicacions dels responsables de Viquipèdia i a fí de poder documentar de forma àmplia i gràficament la seva pàgina d'aquest Museu.

Han sigut dos matins molt complerts que a més de fer el que ens agrada, hem pogut admirar amb deteniment aquest magnífic Museu situat al centre històric de la capital del Garraf i que evoca la vida quotidiana d'una família molt benestant del segle XIX a través de les seves magnífiques estances amb un mobiliari extraordinari i molt ben conservat.

Fou la casa pairal dels Papiol, una de les famílies més influents i importants de la vila, oriünda de l’Arboç que es va instal•lar a Vilanova a mitjans del segle XVII. Comptaven amb un gran patrimoni que havien adquirit a través de la compra de béns i enllaços matrimonials.

La Diputació de Barcelona va adquirir l'immoble l’any 1959 i es va inaugurar com a museu el 1961.

La casa conserva l’estructura, la distribució i la decoració originals. L’exterior segueix el cànon auster de l’època, amb una façana d’estil neoclàssic i elements arquitectònics pintats. L’interior, en canvi, destaca per la seva fastuositat i elegància.

A la part posterior hi ha un extens jardi amb vàris i diferents carruatges i bicicletes de l'àpoca.

Es molt interessant la seva visita perquè et transporta a una època daurada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...