dilluns, 2 de juny de 2014

PANTA DE SAU I "HOTEL RESTAURANT LA RIBA"


El pantà de Sau és un embassament que pertany al riu Ter, creat per una presa situada al municipi de Vilanova de Sau, i al peu de la serralada de les Guilleries, que s'estén pels termes de Vilanova de Sau, Les Masies de Roda, Tavertet i Santa Maria de Corcó a la Comarca d’Osona.

Juntament amb el de Susqueda i amb el del Pasteral, forma part d'un sistema de tres pantans que uneix la comarca d'Osona  amb la de la Selva.
L'embassament té una llargada de 17 Km. i 3 Km. d'amplada, amb una capacitat màxima de 151,3 hm3.

Actualment, es permet la pràctica d'esports nàutics.

El pantà, inaugurat el 1962, va cobrir el poble de Sant Romà, les restes del qual, especialment el campanar de l'església romànica del segle XI, són visibles quan el nivell de l'aigua embassada és baix.

Com a consell, us dirè que val la pena quedar-se a dinar a l'Hotel Restaurant La Riba i al final fer un cafè als jardins exteriors que tenen plens d'arbres, on a la primavera i a l'estiu s'estàde maravella. Es un restaurant familiar, la família font son molt amables i us faràn sentir com a casa. A l'interior podreu veure i llegir tota la història del Pantà i de la pròpia família.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...