dissabte, 24 de maig de 2014

RAMATS D'OVELLES A DIFERENTS INDRETS

Ovelles a Manacor, Mallorca

  
Ramat d'ovelles i gos pastor a Lo Coscollet, Peramola

Ramat d'ovelles a  Isòvol, Baixa Cerdanya

  Ramat d'ovelles raça ripollesa i el seu pastor, Olèrdola, Alt Penedès

Ramat d'ovelles a Vilanova i La Geltrú, Garraf

Les ovelles són l'espècie més nombrosa del seu gènere molt probablement descendeixen del mufló salvatge d'Europa i Àsia.
Sent un animal clau en la història de la ramaderia, les ovelles ocupen un lloc molt important a la cultura humana, al llenguatge modern i en la simbologia. Com a bestiar, solen associar-se amb el simbolisme pastoral i arcadià. Apareixen en molts mites – com el Velló d’Or - grans religions, especialment a les religions abrahàmiques. Tant en els ritus religiosos antics com en els moderns, les ovelles han servit d'animals de sacrifici. 
En català actual, es diu que les persones que segueixen el grup sense pensar per si mateixes són com xais.

(Text Wikipèdia)

divendres, 16 de maig de 2014

GIRONA TEMPS DE FLORS 2014

És plena primavera i, com cada any per aquestes dates, la ciutat, i especialment el seu Barri Vell, multiplica la seva bellesa i capacitat de seducció amb motiu de la mostra "Girona, Temps de Flors".

El llenguatge amable de les flors i les imaginatives instal·lacions florals que porten a terme centenars de participants, professionals i aficionats sense distinció, transformen la ciutat en un subtil espectacle d'aromes, textures i colors. Els monuments, les cases i els seus patis interiors, els carrers, els jardins i els paratges naturals emergeixen revestits amb l'elegància de sorprenents elements vegetals, i tot aquest riquíssim conjunt patrimonial apareix com una inoblidable recreació artística. És alhora la ciutat sencera que s'obre al visitant per oferir-li els poderosos atractius de què disposa. Així, al costat de les flors i el patrimoni, també hi ha una interessant oferta cultural, turística, gastronòmica i social que converteixen Girona en un reclam internacional. (Ajuntament de Girona)

dissabte, 10 de maig de 2014

2ª VISITA A LES POSTALS DEL PENEDÈS


2ª Passejada a les Postals del Penedès a Lavern, Subirats, on hem conegut l'indret d'una de les postals, hem gaudit d'uns magnífics rosers plantats a les vinyes, posteriorment amb la col·laboració de Cava Guilera ha tingut lloc la resta de les activitats com el recital de poesia i música, El vi encenia la vida, amb Sílvia Amigó (veu) i Anna Peret (acordió), la visita al celler i la contemplació de la posta de sol, tot amb l’ambientació singular de la Terrasseta Rimaires. Tot aixó amb les promotores de les Postals del Penedès.-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...