divendres, 27 de juny de 2014

PRIMER PREMI tema: "LES FEINES DE LA VINYA"

  M´han concedit el
PRIMER PREMI 
al
 "VII Concurs de fotografia"
"Mirades des de l'experiència" 
amb el tema  
"Les feines de la vinya" 
 dins del projecte "Interactiu Gent Gran 2014" 
que organitza anualment el Consell Comarcal de l'Alt Penedès 
i que va tenir lloc a Torrelavit.
...
La meva foto tenia com a títol "Bru" que es el nom del cavall.
26-6-14

dijous, 26 de juny de 2014

CAPVESPRE A LES VINYES DEL PENEDÈS, DESPRÈS DE LA PLUJA

Ja es un plaer viure entre vinyes, però si surts a gaudir del paisatge o passejar desprès de la pluja com la d'aquest dia de Sant Joan, el verd dels ceps es torna brillant i si a més surt una espurna de sol, el groc dels sembrats fa de mirall i es produeix una sensació de privilegi extrordinari per poder contemplar aquesta meravella.

En aquesta època, les vinyes verdes creixen sense parar i el sembrat està a punt de ser recollit per això els colors es confinen i creen una barreja de tons increíbles.

Bo us perdeu un passeig pel Penedès en aquesta època i si podeu, desprès de la pluja,

dimecres, 18 de juny de 2014

TAST FOTOGRÀFIC MUSEU ROMÀNTIC CAN PAPIOL


 Àlbum de fotos, Biblioteca Museu Romàntic Can Papiol
Biblioteca Museu Romàntic Can Papiol 
 Detall escriptori del senyor de la casa
Sala de Ball,  Museu Romàntic Can Papiol
 Sala Imperial, Museu Romàntic Can Papiol
 Zona dels jardins, Museu Romàntic Can Papiol

Aquest es un petit tastet fotogràfic de la tasca que hem realitzat l'Angela Llop i jo al Museu Romàntic Can Papiol de Vilanova i La Geltrú, seguint les indicacions dels responsables de Viquipèdia i a fí de poder documentar de forma àmplia i gràficament la seva pàgina d'aquest Museu.

Han sigut dos matins molt complerts que a més de fer el que ens agrada, hem pogut admirar amb deteniment aquest magnífic Museu situat al centre històric de la capital del Garraf i que evoca la vida quotidiana d'una família molt benestant del segle XIX a través de les seves magnífiques estances amb un mobiliari extraordinari i molt ben conservat.

Fou la casa pairal dels Papiol, una de les famílies més influents i importants de la vila, oriünda de l’Arboç que es va instal•lar a Vilanova a mitjans del segle XVII. Comptaven amb un gran patrimoni que havien adquirit a través de la compra de béns i enllaços matrimonials.

La Diputació de Barcelona va adquirir l'immoble l’any 1959 i es va inaugurar com a museu el 1961.

La casa conserva l’estructura, la distribució i la decoració originals. L’exterior segueix el cànon auster de l’època, amb una façana d’estil neoclàssic i elements arquitectònics pintats. L’interior, en canvi, destaca per la seva fastuositat i elegància.

A la part posterior hi ha un extens jardi amb vàris i diferents carruatges i bicicletes de l'àpoca.

Es molt interessant la seva visita perquè et transporta a una època daurada.

dimarts, 10 de juny de 2014

UNA EXPERIÈNCIA ALTERNATIVA: EL "TUPA, TUPA FEST"

Programa 8 al Dia a 8TV
Col.laboració d'El Gran WYOMING
 Toni Albà amb el Tupa Tupa Fest
Salutacions de KTULU
 Miquel Calçada amb El Tupa Tupa Fest

Quan els integrants i co-organitzadors del festival solidari la Fundació Atròfia Muscular Espinal  FundAME hem varen demanar si podia col.laborar i anar a fer fotos al TUPA TUPA FEST, no m’ho vaig pensar dues vegades.

La meva tasca va ser de les que més m’agraden. Fer fotos del making-of del Festival, es a dir tot el que prèviament han de realitzar els organitzadors el mateix dia de l’acte, que es va celebrar el dissabte dia 7 de juny a les instal·lacions esportives Municipals de Vilafranca del Penedès.

Realment la il·lusió que hi va posar tothom va ser espectacular i el resultat extraordinari amb una assistència de més de 1500 persones per gaudir dels seus grups preferits de rock, hard-core, metal i punk.

Un total de 7 bandes i 9 hores de música amb Boikot i Habeas Corpus com a cap de cartell van resultar un gran reclam i el festival solidari Tupa Tupa Fest ha estat un èxit, superant totes les expectatives.

Els magnífics grups que hi varen actuar varen ser EINA, ETER, CRU, REPLICA, HABEAS CORPUS Oficial, BOIKOT, ESTRAMONI, KOP, KTULU i cal destacar  més de 40 empreses col·laboradores que varen creure en el projecte.

Organitzat per el col·lectiu juvenil musical vilafranquí Col-Mu i la Fundació Atrofia Muscular Espinal, FundAME, s’han destinat tots els beneficis a la investigació de l'atrofia muscular espinal, una malaltia minoritària de les considerades "rares".

L'atròfia muscular espinal (sigles en anglès SMA, Spinal Muscular Atrophy) és una malaltia degenerativa que afecta la medu.la espinal i els nervis i que té com a resultat atròfia i debilitat muscular.

http://www.tupatupafest.com/index.html

Encara es pot col.laborar amb donacions a la FILA 0:

Cta. ES75 2100 0033 1602 0096 0035

#canyaisolidaritat

dilluns, 2 de juny de 2014

PANTA DE SAU I "HOTEL RESTAURANT LA RIBA"


El pantà de Sau és un embassament que pertany al riu Ter, creat per una presa situada al municipi de Vilanova de Sau, i al peu de la serralada de les Guilleries, que s'estén pels termes de Vilanova de Sau, Les Masies de Roda, Tavertet i Santa Maria de Corcó a la Comarca d’Osona.

Juntament amb el de Susqueda i amb el del Pasteral, forma part d'un sistema de tres pantans que uneix la comarca d'Osona  amb la de la Selva.
L'embassament té una llargada de 17 Km. i 3 Km. d'amplada, amb una capacitat màxima de 151,3 hm3.

Actualment, es permet la pràctica d'esports nàutics.

El pantà, inaugurat el 1962, va cobrir el poble de Sant Romà, les restes del qual, especialment el campanar de l'església romànica del segle XI, són visibles quan el nivell de l'aigua embassada és baix.

Com a consell, us dirè que val la pena quedar-se a dinar a l'Hotel Restaurant La Riba i al final fer un cafè als jardins exteriors que tenen plens d'arbres, on a la primavera i a l'estiu s'estàde maravella. Es un restaurant familiar, la família font son molt amables i us faràn sentir com a casa. A l'interior podreu veure i llegir tota la història del Pantà i de la pròpia família.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...