dimarts, 19 de gener de 2016

CONVENT DE LES GERMANES DE LA VETLLA, VILAFRANCA DEL PENEDÈS


El Convent de les Germanes de la Vetlla és un edifici de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) inclòs a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i data del 1899.

El 1899 Santiago Güell (com a altres obres vilafranquines) utilitzà el neogòtic al Convent i capella de les Germanes de la Vetlla (especialment a la capella), en un exercici en el que també s'hi troben elements de l'eclecticisme i referències modernistes.


L'edifici del convent es composa simètricament respecte a la porta d'arc de mig punt i al balcó superior amb obertura d'arc conopial, amb finestres de tres obertures adintellades a cada planta, a banda i banda del portal, que es reprodueixen (trencant la simetria) a la planta primera que s'uneix a l'església. Una banda decorativa de cercles cecs separa les plantes i un ràfec trencat de fusta i rajola, interromput per paraments escalonats que serveix de coronament. La façana de l'església es composa amb una porta d'arc de mig punt, ull de bou, coronament i campanar d'espadanya apuntada, mentre que la façana lateral ho fa amb una divissió en bandes, arcs ogivals cecs i ulls de bou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...