diumenge, 20 de març de 2016

EXPERIÈNCIA A AITONA,SEGRIÀ

Vaig voler conèixer el paisatge del Segrià a través dels presseguers d’Aitona. Va ser una decisió precipitada però la sorpresa va venir desprès de la mà de la Dolors Pelegrí, una de les responsables de Fruiturisme d’Aitona, que ho va posar tot tant fàcil, que el resultat son les ganes de tornar-hi de nou quan sigui pssible.


La meva passió per la fotografia hem porta sempre a buscar indrets on captar sobre tot un paisatge especial i diferent i en aquest cas Aitona era el lloc ideal per conèixer i fotografiar els innumerables camins de presseguers que ofereix aquesta petita localitat de la comarca del Segrià.


Dies abans, l’extrema amabilitat de la Dolors, donant-me facilitats per tot, inclús per quedar-nos a dinar al poblet de Soses, ja predisoposava a que el dia de la meva visita seria perfecte. Per tant la il·lusió de poder conèixer aquell indret, va ser present els dies previs.


Ben d’hora, vaig marxar de Vilafranca del Penedès, camí d’Aitona, prèvi esmorzar a la clàssica cafeteria de la Panadella, lloc de parada gairebé obligatòria. Desprès cap Aitona, en un dia de sol radiant i de molta calor. 


Fàcil de localitzar el lloc de concentració, una vegada fetes les gestions i pagament de la visita, aprofito per fer un Café i conèixer una mica el poble.


A les 11’00h. iniciem la visita acompanyats de diferents pagesos dels camps fruiters. Primer a peu de camp, cosa que ja ens va permetre un primer contacte i unes respostes als nostres dubtes i en el meu cas, a poder fotografiar les primeres flors.


Desprès, una llarga filera de cotxes varem començar l’aventura, guiats sempre pels experts guies de la zona amb una amabilitat extraordinària. Parem diverses vegades per contemplar l’immens paisatge de color rosat. Desprès ens acostem fins a on es va rodar la pel·lícula “Segon Origen”  i coneixem també l’embassament d’Utxesa.


Un matí molt aprofitat on el paisatge va ser un premi pels nostres sentits. A continuació visita al petit poble amb l’Església Parroquial i la de Sant Gaietà, amb exposició de fotos inclosa i passejada pels carrers i tornada al punt de partida. 


A continuació el premi d'un bon dinar a l'agradable Restaurant “Lo Trull” del poblet veí de Soses, on varem poder conèixer una mica més a fons les persones del grup i seguíem ben acompanyats sempre pels nostres guies amb la Dolors cal capdavant. A mitja tarda, de retorn cap a casa i a l’arribar, missatge de la Dolors per veure si havíem arribar be ¡ Professionalitat a tope!


Quan una persona com jo, que ha viatjat tant per mig món i en un petit poblet es troba unes persones que els hi agrada tant el que fan i defensen la seva terra a través de l’amabilitat, el bon servei i una disposició extraordinària, no deixa de sorprendre i aixó suposa que tornaré a visitar Aitona, perquè als llocs s’hi torna sempre les persones ¡!


Moltes gràcies per tot gent d’Aitona ¡

2 comentaris:

 1. Hola Maria Rosa , és una bonica afició la fotografia, cosa que aplaudeixo per les bones fotografies que sempre ens has compartit.
  A mi em plau escriure poesia clàssica , cosa que no està renyida amb la bellesa de la fotografia, sempre es complementen.
  una abraçada
  Sor. Cecilia

  ResponElimina
 2. Moltissimes gràcies per la teva opinió. Precisament per Sant Jordi de l'any passat vaig treure un llibre de fotos i poesia, aquesta última a càrrec de Maria Isabel Pilar Valero. si el vols veure has d'anar a l'apartat "llibre" a sota la capçal.lera. Molts records, !

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...